Tuesday, 7 August 2018

PART 2 : Q/A YAYASAN PENERAJU TUNAS POTENSI BURSARY SIME DARBY

Assalamualaikum guys.
Bertemu lagi kita yahh. Adik-adik lepasan STPM , Matrik dan yang seangkatan dengannya pun baru menerima result dan aku nak ucapkan tahniah dengan kamu semua. Tak lama lagi korang akan start memulakan hidup as budak UNI .

Bagi yang tidak berjaya mendapat tempat di Uni, don't worry. Ada 'pintu-pintu' lain yang boleh anda masuki. Tidak semestinya anda perlu masuk ke universiti. Anda boleh juga memohon kolej ataupun mengisi SPA atau korang nak berbusiness? Teruskan kehadapan. Siapa tahu mungkin di situ rezeki anda kan?

Yang pentingnya jangan BERPUTUS ASA. You are not a loser okay?

Let's sambung to the main topic. Aku ni meleret-leret ni kang kalau dibiarkan.

So ada yang tanya aku pasal biasiswa ni :

1. "Kem tu kira macam stage 2 ke lepas interview? Kem bulan brape? Result dia email bulan brape kalau tahun lepas? Runsing jugak sbb dah bulan 6 takde dgr ape2 lagi "


Jujur, last year aku pun menunggu sampai bulan Ogos. Aku email je pihak diorang tu bertanya. Yang bestnya pihak YP ni layan je persoalan aku. Alhamdulillah. Kalau korang jenis yang tak suka menunggu , better call je diorang untuk puaskan hati. Jangan tunggu je , korang kena contact pihak YP. Kem tu memang stage ke 2 lepas interview dan rasanya macam bulan 8 macamtu kem tu akan dibuat. 



2. "kalau tak silap sy..kem tu untuk sesiapa yng dah berjaya dn layak utk dapat biasiswa ni. sama lah still tak dengar apa2 lagi keputusan "



Kem tu dibuat untuk diorang nilai siapa yang paling layak diberi biasiswa ni if im not mistaken. Jangan lupa contact mereka semula ye untuk bertanya bila keputusan tu.



3. Ada tak sesiapa yg akan pegi kem ni jugak bulan 8 ni?



Haa.. yang ni aku tak tahu jawapan hahaha. 



*********************************************************************


So korang berdoa lah banyak-banyak. Rezeki itu takkan pernah salah alamat. Actually aku buat entry ni sebab aku tak tahu macamana nak buat button reply kat entry aku yang lepas tu *haa gelak la
 (-_-)* . Kalau korang tahu tolong ajarkan boleh hehe.

Bye itu aje untuk malam ni.