Friday, 25 January 2013

Syukran Jazilan SMKA TUN SAID

Assalamualaikum to u All semua :)
 Moga Semua sihat wal Afiat ..
Alhamdulillah syukur coz hari ni dapat juga UpDate Blog yang sudah berbau busuk@Hapok ni...
hope u all x bosan untuk entri kali ini ... tapi sebelum sy cerita dengan panjang lebar , saya mau ucapkan SALAM MAULIDUR RASUL 1433 HIJRAH kpada semua umat Islam Di Malaysia n seterusnya Dunia...

okay,
mesti semua tertanya2, kenapa dan mengapa tajuk entri sy semacam ini kann?? (hahaha skema kejap!)..


macam ni,
dua hari yang lalu, yakni hari khamis, sekolah sya telah menganjurkan Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah. Antara pengisian sambutan itu ialah Forum dan penganugerahan tokoh Maulidur Rasul kepada seorang pelajar putera dan seorang pelajar puteri. panel-panel dalam forum tu ialah Pengetua sekolah sy sendiri, Ust.Azman Bin Yusof, Ustaz Melih Bidin dan sterusnya seorang Alumni SMATS iaitu Kak Halimatul Saadiah. Dan moderator kepada forum ini ialah ust. Abdul Hakim Sheikh Ahmad (Guru bahasa Arab sekolah saya).

hmm, selesainya forum tersebut, kami telah dihiburkan dengan alunan nasyid yang telah dipersembahkan oleh  kumpulan Cahaya Murni (Kumpulan Nasyid Sekolah). setelah selesai persembahan tersebut, tibalah masanya untuk diumumkan tokoh maulidur rasul 2013. So, tokoh Maulidur Rasul bagi pelajar Putera ialah Iskandar Zulkarnain Hj. Ramli. Sememangnya dia ni banyak memberi sumbangan kepada pihak sekolah. Tahniah Iskandar! teruskan usahamu!

Seterusnya,
Diumumkan juga tokoh bagi pelajar puteri . sy telah dimaklumkan tentang hal ini sehari sebelum majlis berlangsung. Sebenarnya, sy x banyak memberi sumbangan kepada pihak sekolah. tapi , saya sendiri tidak mengetahui dari aspek apakah pihak sekolah memilih saya sebagai tokoh Maulidur Rasul. tapi apapun, sy nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua guru-guru SMATS sebab memilih sya pada tahun ini.

Cikgu,
doakn kejayaan saya dalam SPM. Jika saya pernah melanggar suruhan, peraturan sekolah, maafkn saya cikgu.. .. redhakanlah segala ilmu yang cikgu curahkan kepada saya dan rakan-rakan.



TERIMA KASIH SMKA TUN SAID!!!

Saturday, 12 January 2013

Jawatan Ku yg Baru


Assalamualaikum All….
Alhamdulillah.. hari ni Jie dapat On9.. walaupun awal2 tahun macam ni, amatlah busy bagi SPM candidate macam Jie. So, hari ni Jie mau bercerita pasal jawatan baru yang diberi dengan aku..(hehehe kasar Nampak)…
      Aku bersyukur sebab tahun ni aku dah nak abis study kat school aku tu. Bukan apa, aku tidak mau la pegang tanggungjawab sebagai pengawas ni lama-lama. Nak kata tesion, tidak juga. Tapi kan, memikul satu amanah yang besar itu cukup2 la berat.  Pelajar2 kat school aku ni, ok2 jugak. Cuma aku harap la kan, diorang faham situasi yang kami hadapi sebagai seorang pengawas. Jangan la dok nak membenci kami ja sebab jalankan AMANAH yang dipertanggungjawabkan kepada kami.

      Haa.. tadi Jie mau bercerita pasal jawatan baru kan? Begini ceritanya.. baru2 ni, aku dilantik oleh cikgu Norazizah (warden) untuk menjadi timbalan Ketua Biro Kerohanian Asrama. Masa diberitahu oleh cikgu tu, tidak la jugak aku shock sangat. Memang aku sudah agak. Sebab tahun lepas, masa kak Azmalidah (ex-timbalan Ketua kerohanian) mau dekat2 SPM, aku disuruh mengambil alih tugasnya itu. Dan, cikgu ada jugak cakap, yang aku ni bakal2 penganti dia. Jadi, aku berfikir la secara positif. “mungkin ini ujian yang Allah bagi untuk aku. Memegang jawatan yang agak berat. Tapi takpa, Allah itu tidak akan menguji hambanya kalau hambanya itu tidak mampu menghadapi ujian yang dia berikan.”

       So, aku harapla kan.. student2 di skul aku tu dapat bagi kerjasama yang baik. Aku harap jugak, stop2 la diorang panggil aku ni ustazah ke, orang Alim ke.. ish3.. tak layak aku dipanggil begitu. Biasa2 ja bah aku ni. Tak Islamic pun . Aku Cuma seorang gadis yang Biasa dan berperwatakan Biasa. Harap2 kalau ada student skul aku yang baca entri ni, diorang faham la situasi aku ni macamana… APA YANG PENTING, KERJASAMA!-wasalam J